LHSH organizon seminarin e parë shkencor islam për Shqipërinë

Lidhja e Hoxhallarëve Lidhja e Hoxhallarëve 1 minuta lexim

IMG_1518

Lidhja e Hoxhallareve te Shqiperise ne bashkepunim me Universitetin e Kasimit dhe Asamblene Nderkombetare Islame per Arsimin prane Liges se Botes Islame organizo ne Fshatin Turistik te Llogarase seminarin e pare shkencor islam per Shqiperine. Ne kete eveliment moren pjese profesore te nderuar dhe dijetare te shquar prane Universitetit te Kasimit ne Arabine Saudite, si: Pr.Dr. Abdurrahman el Akel, Pr.Dr.Fehd el Jahja, Pr, Dr. Ibrahim el Humejdi, Pr.Dr. Turki el Gumejz dhe Pr.Dr. Umer el Mukbil, te cilet referuan tema te ndryshme ne lidhje me Kuranin, Hadithin, Bazat e Fik’hut dhe paraqiten analiza qe kishin lidhje me gjendjes aktuale te muslimaneve ne bote dhe vecanerisht ne rajonin e Ballkanit dhe me marredheniet e tyre me jomuslimanet.
Ne kete seminar moren pjese rreth 80 hoxhallare dhe imame nga Shqiperia dhe trojet shqiptare ne Kosove, Maqedoni, Mali i Zi dhe lugina e Presheves.

 

[wowslider id="5"]