Përurohet nisja e punimeve për Xhaminë e Madhe të Tiranës

Lidhja e Hoxhallarëve Lidhja e Hoxhallarëve 2 minuta lexim

UntitledPas përurimit të punimeve për Xhaminë eMadhe të Prishtinës tashmë bëhet realitetedhe përurimi i punimeve për Xhaminë e Madhe të Tiranës. Me një ceremoni tëposaçme në vendin e quajtur Namazgjaja pranë rrugës së Elbasanit në Tiranë më20 prill 2013 në një atmosferë festiveështë bërë e ditur publikisht përurimi ipunimeve. Në këtë ceremoni merrninpjesë besimtarë dhe dashamirës të Islamit, ku ishin ftuar edhe autoritetet elarta shtetërore. Pasi u njoftua zyrtarisht,se më në fund ishin mbyllur të gjitha bisedimet për zgjidhjen më së fundi tëproblemit të Xhamisë së Madhe fjalën emorën për të përshëndetur autoritetet.Në këtë tubim përshëndeti kryeministridr. Sali Berisha, i cili shprehu kënaqësinëpër realizimin më në fund të projektit të
Përurohet nisja e punimeve për Xhaminë e Madhe të Tiranës

Xhamisë së Madhe. Po ashtu përshëndetiedhe z. Lulzim Basha, kryetari i Bashkisësë Tiranës. Në mbarim të këtyrepërshëndetjeve kryeministri Berisha,kryetari Basha, si dhe kryetari i KMSh-së Selim Muça frmosën një dokumentthemelues të punimeve për Xhaminë e Madhe. Xhamia e Madhe do të ketë njësipërmaqe prej gati 7,000 metra katrorë dhedo të jetë e përbërë prej disa nivelesh. Poashtu pranë këtij kompleksi do të ngrihetedhe godina e re KMSH-së. Projekti fitueska qenë ai i një studioje projektimi tëmirënjohur turke HASSA me inxhinierinarkitekt Muharrem Hilmi Shenalp. Përfinancimin e Xhamisë së Madhe janë vënënë dispozicion nga KMSH edhe numrat e llogarive përkatëse për të gjithë ata qëduan të kontribuojnë për këtë xhami.